Pizza la tigaie cu mozzarella
PrinteazaPizza la tigaie cu mozzarella din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, apa, sos de pizza, mozzarella.
- 2 cani faina
- ⅛ lingurita de drojdie
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura ulei de masline
- ¾ -1 cana de apa
Topping:
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceasca sos de pizza
- 1 cana mozzarella maruntita
Mod de preparare:
Combinati faina, sarea, drojdia intr-un castron. Se amesteca pana cand acestea sunt foarte bine combinate. Adauga 1 lingura de ulei de masline si 3/4 cesti de apa. Se amesteca pana cand aluatul formeaza o minge.
Acopera si se lasa sa fermenteze timp de 12-16 ore la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti cu ulei o tigaie de fonta. Scoateti aluatul din castron si asezati in tigaie. Ungeti cu sos, presarati topping-uri dupa preferinta si apoi presarati branza.
Coaceti pizza timp de 18-22 de minute.
Pofta buna!