Pizza la gratar

Printeaza

Pizza la gratar din: faina de grau, sare, drojdie, zahar, ulei de masline, mozzarella, rosii cherry, busuioc, pasta de rosii, piper.

Ingrediente:Pizza_la_gratar

  • 500 g faina de grau
  • sare
  • 20 g drojdie
  • zahar
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 250 g mozzarella
  • 300 g rosii cherry
  • 4 fire busuioc
  • 200 g pasta de rosii pentru pizza
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu 7 g de sare. Se dizolvă drojdia şi 1 praf de zahăr în 250 ml apă călduţă. Se lasă să stea la căldură aproximativ 5 minute, până ce se formează băşicuţe. Se adaugă la compoziţia de făină şi se frământă aluatul, adăugând ulei.

Se aşază apoi într-un castron pudrat cu făină, se acoperă şi se lasă să se odihnească la căldură aproximativ 1 oră. Se taie mozzarella beţişoare. Se spală roşiile, se şterg şi se taie jumătăţi. Se spală firele de busuioc şi se rup frunzele.

Se împarte aluatul în patru bucăţi din care se întinde câte o foaie rotundă. Se unge grătarul cu ulei şi se frig hiaturile pe o parte timp de 3 minute indirect (adică nu se pun direct pe cărbuni încinşi). Intre timp se aşază roşiile într-un suport de aluminiu pentru grătar şi se frig cca 5 minute.

Se întorc blaturile pe partea cealaltă şi se ung cu sos de roşii, se sărează şi se piperează. Se repartizează deasupra mozzarella, roşii cherry şi busuioc. Porţiile de aluat se mai frig 3-4 minute, tot indirect, timp în care este bine să fie acoperite cu câte un capac semisferic metalic.

Pizza la gratar

Pizza_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.