Pizza de casa cu ton

Printeaza

Pizza de casa cu ton din: faina, ou, sare, apa minerala, ulei, drojdie, ton, zeama de lamaie, ardei, masline, busuioc, mozzarella, ciuperci, sare, piure de rosii.

Ingrediente:Pizza de casa cu ton

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • un ou
  • sare
  • 100 ml apă minerală
  • 30 ml ulei
  • 20 g drojdie

Pentru ornat:

  • 250 g ton
  • zeamă de lămâie
  • un ardei
  • 200 g măsline
  • busuioc
  • 200 g mozzarella
  • 3-4 ciuperci
  • sare
  • piper
  • 100 g piure de roşii

 

Mod de preparare

Se cerne făina, se adaugă sarea, oul, uleiul, apa si drojdia înmuiată în apă călduţă. Se frământă bine apoi se iasă să crească la căldură.

Separat, se spală ciupercile şi se taie feliuţe. Tonul se stropeşte cu zeama de lămâie. Se taie mozzarella cubuleţe şi ardeiul se feliază.

Se unge tava cu puţin ulei.

Se întinde aluatul şi se aranjează în tavă. Se presară ingredientele, se adaugă sosul şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se porţionează şi se ornează cu busuioc verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.