Pizza cu smochine si prosciutto

Printeaza

Pizza cu smochine si prosciutto din: unt, salote, creme fraiche, parmezan, smochine, mozzarella, rucola, prosciutto, ulei, otet balsamic, faina, drojdie si sare.

Ingrediente:Pizza cu smochine si prosciutto

  • 1 cubulet de unt
  • 3 salote, tocate fin
  • 250 g de creme fraiche
  • 50 g parmezan, ras
  • 4 smochine coapte, taiate in bucati mari
  • 125 g mozzarella
  • 2 maini de rucola
  • 6 felii de prosciutto, rupte in fasii
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri otet balsamic de calitate

Pentru aluat:

  • 400 g de faina, plus extra pentru presarat
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 4 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Amesteca faina, drojdia si sarea intr-un bol. Adauga 250 ml de apa calduta intr-un borcan si amestec-o bine cu uleiul de masline, apoi adauga peste faina. Foloseste o lingura de lemn pentru a amesteca ingredientele, apoi framanta cu o mana pentru a obtine un aluat umed.

Adauga apa daca este nevoie. Acopera cu folie alimentara unsa cu ulei si lasa aluatul sa creasca la un loc caldut, timp de 1 ora, pana i se dubleaza volumul. Incalzeste untul si soteaza salotele, apoi lasa-le deoparte.

Incinge cuptorul la 220C/gaz 7.

Muta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantata usor si imparte-l in 6-8 parti egale. Intinde fiecare parte sub forma unui cerc subtire, apoi transfera-le pe toate intr-o tava presarata cu faina.

Amesteca creme fraiche cu parmezanul si salotele, asezoneaza si intinde peste rotitele de aluat. Da tava la cuptor 10-15 minute, pana cand marginile devin crocante. Amesteca smochinele cu mozzarella si rucola si presara peste minipizze.

Asaza pe fiecare cate o felie de prosciutto.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.