Pizza cu pui, masline si oregano

Printeaza

Pizza cu pui, masline si oregano din: făină, apă, drojdie proaspătă, sare, ulei, piept de pui, unt, lapte, măsline ne­gre, ardei gras roşu, oregano uscat, piper negru măcinat, sos de roşii, parmezan, busuioc, sare.

Pizza_cu_pui_masline_si_oregano

Ingrediente:

  • 150 g făină
  • 50 ml apă
  • 5 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/2lingură de ulei

Pentru topping:

  • 500 g piept de pui
  • 30 g unt
  • 1/2 lingură de făină
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri de măsline ne­gre
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 lingu­riţă de oregano uscat
  • 1 linguriţă de piper negru măcinat
  • 3 lin­guri de sos de roşii
  • 1 lingură de parmezan ras
  • busuioc proaspăt
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Fierbe pieptul în apă cu sare. Scoate pe un platou şi, când se răcoreşte, taie-l în fâşii.

Pentru sosul alb, topeşte untul, adaugă făina şi ames­tecă energic cu telul, toarnă treptat laptele fierbinte, amestecând conti­nuu.

Amestecă ingredientele pentru aluat cât să obţii o consistenţă elasti­că. întinde-l sub formă de blat.

Unge blatul cu sos de roşii. Aşază fâşiile de piept. Toarnă sosul alb.

Presară par­mezanul ras. Dă la cuptor 20 de mi­nute. în ultimele cinci minute de coacere, decorează cu fâşii înguste de ardei gras şi cu măsline.

Pizza cu pui, masline si oregano

Pizza_cu_pui_masline_si_oregano

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.