Pizza cu masline si ciuperci

Printeaza

Pizza cu masline si ciuperci din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, margarina, oregano, salam, ciuperci, masline.

Ingrediente:Pizza cu masline si ciuperci 

  • 500 g făină
  • 1 cub de drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • praf de sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă margarină
  • 250-300 ml apă călduţă
  • oregano
  • 2 linguri pastă de roşii
  • salam
  • cârnat
  • 1 borcănel ciuperci
  • porumb dulce
  • măsline
  • 300 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Se pune drojdia în apă călduţă cu puţin zahăr. Se cerne faină într-un bol, se adaugă margarina şi uleiul de măsline.

Se adaugă şi maiaua, sarea şi se frământă bine, adăugându-se apă călduţă după nevoie. Se lasă coca pentru 15-20 de minute la odihnit.

Se împarte aluatul obţinut în două. Se întinde o foaie subţire şi se aşază în tava unsă cu puţin ulei.

Se unge aluatul cu pastă de roşii, se aşază cubuleţele de salam şi cârnat. Se presară cu ciupercile şi porumbul dulce bine strecurate şi măsline tăiate rondele.

Se pune deasupra caşcavalul ras şi deasupra ketchup dulce sau picant şi oregano. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru circa 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.