Pizza cu jambon

Printeaza

Pizza cu jambon

Ingrediente:Pizza cu jambon

Pentru aluat:

  • 1/2 cub drojdie
  • 1 vârf de cuţit zahăr
  • 500 g făină
  • 5 linguri ulei
  • 1 linguriţă de sare.
  • în plus:
  • 4 file sardine
  • 100 g măsline negre
  • 4 inimi de anghinare (cutie)
  • 100 g jambon de Parma
  • 125 g ciuperci champignons
  • 500 g roşii pasate (cutie)
  • sare
  • piper
  • 2 mozarella (a 125 g)

 

 

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia cu 200 ml apă călduţă şi zahăr. Adăugaţi 2 linguri făină şi lăsaţi coca să crească circa 20 de minu­te. Adăugaţi şi frământaţi făina, uleiul şi sarea şi lăsaţi aluatul să se liniştească circa 30 de minute.

Spălaţi peştele, uscaţi-l şi tăiaţi-l mărunt. Scurgeţi măslinele şi anghinarea şi, eventual, tăiaţi-le mă­runt. Tăiaţi jambonul fâşii, iar ciupercile rondele.

Incingeţi cupto­rul la 220°C. Tăiaţi aluatul în patru bucăţi, frământaţi-le, întindeţi-le pe o suprafaţă presărată cu făină şi aşezaţi-le în câte o tavă de pizza (0,20 cm), apoi presaţi-le uşor.

Intindeţi roşiile peste cele 4 pizza, condimentaţi-le şi aşezaţi toppingul. Scurgeţi brânza, tăiaţi-o cuburi, presăraţi-o peste cele 4 pizza şi coaceţi-le 15-20 de minute.

Pizza cu jambon

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.