Pizza cu ciuperci şi rucola

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci champignon, telemea, suc de rosii, rucola, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Pizza cu ciuperci şi rucola

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 250 g ciuperci champignon
  • 200 g telemea
  • 200 g suc de roşii
  • 120 g rucola
  • 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul pentru pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri, de 3 mm, cu diametrul de 22 cm, acoperă-le cu sos de roşii şi coace-le 10 minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Curăţă ciupercile, îndepărtează baza picioruşelor, taie-le feliuţe subţiri şi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu 1 lingură de ulei. Adaugă pătrun­jelul tocat şi amestecă uşor.

Spală şi taie rucola. Când pizzele sunt coapte, scoate-le din cuptor şi acoperă-le cu ciuperci, rucola şi cu fe­liuţe subţiri de brânză. Stropeşte-le cu puţin ulei.

Variante: Poţi înlocui telemeaua cu alte brânzeturi dure, ce pot fi tăiate foarte subţire (caşcaval afumat, parmezan, brânză de capră).

Pizza cu ciuperci şi rucola

Pizza cu ciuperci şi rucola

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.