Pizza cu branza, cascaval afumat si mozzarella

Printeaza

Pizza cu branza, cascaval afumat si mozzarella din: făină, apa, drojdie uscata, ulei de masline, zahar, sare, sos de roşii, brânză cu mu­cegai albastru, parmezan, mozzarella, caşcaval afumat.

 

Ingrediente:Pizza_cu_branza_cascaval_afumat_si_mozzarella

  • 500 g făină
  • 250 ml apă
  • 1 plic drojdie uscată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • câte 1 linguriţă zahăr şi sare

Pentru topping:

  • 2 linguri sos de roşii
  • 100 g brânză cu mu­cegai albastru
  • 100 g parmezan
  • 100 g mozzarella
  • 100 g caşcaval afumat

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, dizolvi droj­dia uscată şi zahărul în 100 ml apă călduţă, apoi adaugi 2 linguri făină şi omogeni­zezi până obţii o maia pe care o laşi să dospească până îşi dublează volumul.

Cerni făina într-un vas, adaugi sarea şi faci o adân­citură în mijloc, în care pui maiaua.

Torni câte puţină apă călduţă, amestecând în acelaşi timp cu mâna sau cu o furculiţă.

Adaugi şi uleiul de măsline, omo­genizezi şi răstorni aluatul pe masa de lucru.

Il fră­mânţi până se încorporea­ză toată făina şi faci un aluat elastic.

Pui aluatul într-un vas, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la dospit la loc cald, ferit de curent, până îşi dublează volumul.

Tai brânzeturile în cubu­leţe.

Aplatizezi aluatul cu mâinile, modelându-l sub formă de disc subţire. Il ungi uniform cu sos de roşii şi presari uniform brânzeturile.

Coci pizza la foc mediu, 15 minute, până când se topesc brânzeturile. Este perfectă fierbinte, dar poate fi mşncată şi rece.

Pizza cu branza, cascaval afumat si mozzarella

Pizza_cu_branza_cascaval_afumat_si_mozzarella

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.