Pizza cu blat traditional

Printeaza

Pizza cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline, faina, sare.

Ingrediente:Pizza_cu_blat_traditional

  • 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de drojdie uscata
  • 90 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 175 g faina
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol drojdia cu apa şi zahărul; Lăsaţi amestecul într-un loc călduţ timp de 10-15 minute până când suprafaţa este acoperită cu spumă şi adăugaţi uleiul de măsline; Răsturnaţi făina şi sarea într-un bol mare şi faceţi o gaură în mijloc şi adăugaţi compoziţia de drojdie;

Cu o lingură de lemn amestecaţi coca şi apoi puneti-o pe un pat de făină. Frământaţi timp de 5 minute sau până ce devine fină şi elastică; Puneţi coca într-un recipient uns cu ulei şi lăsati-o într-un loc călduţ timp de o oră sau până când îşi dublează dimensiunea;

Reaşezaţi coca pe un blat de făină şi frâmântati-o de 4-5 ori. Toppingul se alege în funcţie de legumele sau fructele pe care le aveţi la dispoziţie sau de perioada din post. Lăsaţi pizza să se coacă în cuptor timp de 20-25 min. la o temperatură de 200° C.

Pizza cu blat traditional

Pizza_cu_blat_traditional

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place pizza la nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.