Pizza carbonara

Printeaza

Pizza carbonara din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, sunca, usturoi, smantana, nucsoara, piper.

Ingrediente:Pizza_carbonara

Pentru blat:

  • 450 g făină
  • 250 ml apă
  • 7 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă de zahăr

Pentru topping:

  • 120 g şuncă
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 ml smântână de gătit
  • 2 linguri de parmezan
  • 1 gălbenuş
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Toarnă drojdia în 250 ml de apă călduţă. Adaugă zahărul, sarea şi, treptat, făina. Frământă până nu se mai lipeşte de mâini. Imparte in două.

Amestecă smântână cu parmezanul, gălbenuşul, nucşoara, usturoiul ras şi piperul. Intinde fiecare sferă de aluat cât mai subţire şi răsuceşte marginea. Toarnă amestec de smântână şi presară şuncă tăiată în bucăţi mici.

Coace 15 minute şi serveşte-o fierbinte.

Pizza carbonara

Pizza_carbonara

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.