Pizza calzone cu anghinare si salata

Printeaza

Pizza calzone cu anghinare si salata din: ulei de masline, anghinare, rozmarin, ricotta, usturoi, mix de faina, masline verzi, mozzarella, salata mixta.

Ingrediente: Pizza_calzone_cu_anghinare_si_salata

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400g de anghinare, din conservă, scurse de apă şi feliate
  • 4 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate
  • 125g de ricotta
  • 2 căţei de usturoi, zdrobit
  • 300g mix de făină pentru pâine
  • 75g de măsline verzi, feliate
  • 125g de mozzarella, tocată în cubuleţe
  • salată mixtă, pentru servit

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 220°C. Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte anghinarele şi rozmarinul câteva minute, până când primele devin uşor aurii. Amestecă ricotta cu usturoiul şi asezonează.

Pune mixul de făină pentru pâine într-un bol şi prepară-l conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Imparte-l în 4 bucăţi şi întinde-o pe fiecare într-un disc cu diametrul de 20cm. Intinde ricotta pe fiecare, apoi presară măslinele, anghinarele, rozmarinul şi, la final, mozzarella. Unge marginile aluatului cu apă, folosind o pensulă de patiserie şi împătureşte-l în două, peste umplutură. Apasă marginile una de cealaltă pentru a le sigila.

Aşază cele 4 calzone într-o tavă de copt şi coace-le 12-15 minute, până când se umflă şi devin aurii, apoi serveşte-le cu salată mixtă.

Pizza calzone cu anghinare si salata

Pizza_calzone_cu_anghinare_si_salata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.