Pizza Bella
PrinteazaPizza Bella din: faina, ulei, apa, sare, drojdie, zahar, kaizer, salam, mozzarella, cascaval afumat, ardei, oregano, sare, piper, ketchup.
- 300 g făină
- 4 linguri ulei
- 100 ml apă călduţă
- sare
- 1/2 pliculeţ drojdie uscată
- un vârf de linguriţă zahăr
Umplutură:
- 200 g kaizer
- 100-150 g salam
- 200 g mozzarella
- 4 felii caşcaval afumat
- 2 ardei capia copţi
- oregano
- sare
- piper
- ketchup
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se face o maia din apă călduţă, drojdie, zahăr şi 2 linguri de făină.
Se lasă maiauala dospit 15 minute. Apoi se adaugă maiaua în făină şi se toarnă uleiul. Se frământă un aluat care se lasă la dospit 1 oră.
Se prepară umplutura: cu ajutorul unui mixer se face o pastă din ardeiul copt, praful de sare, oregano şi piper.
Se întinde o foaie de , aluat şi se aşază într-o tavă de pizza, apoi se unge cu pasta de ardei. Peste aceasta se adaugă restul ingredientelor, ultimul strat fiind format din fâşii de caşcaval.
Se toarnă ketchupul. Se dă pizza la cuptor până se rumeneşte frumos.
Pofta buna!