Piure de usturoi copt

Printeaza

O reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte.

Ingrediente:Piure de usturoi copt

  • 3 căţei mari de usturoi in coajă
  • 400g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele
  • 85g de unt
  • sare după gust
  • 3 linguri de lapte

 

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază căţeii de usturoi într-o tavă nu foarte adâncă şi se Iasă 20-30 de minute până ce coaja se îngălbeneşte şi plesneşte.

Intre timp, se fierb cartofii 15-20 de minute până se înmoaie.

Se scurg şi se bat împreună cu untul şi laptele, apoi se asezonează.

Când usturoiul este gata, se stoarce con­ţinutul din coajă şi se amestecă cu piureul.

Se menţine cald cât timp preparaţi friptura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.