Piure cu lapte bătut şi ierburi

Printeaza

Piure cu lapte bătut şi ierburi din: cartofi, unt, lapte, nucsoara si amestec de ierburi.

Ingrediente:Piure_cu_lapte_batut_si_ierburi

  • 900 g de cartofi, taiati bucati
  • 50 g unt
  • 100 ml de lapte batut
  • 1/2 lingurita de nucsoara rasa
  • 2 linguri amestec de ierburi (patrunjel, marar, chives)

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii intr-o cratita cu apa si putina sare, acoperita cu cacap, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie. Scurge-i si pune-i la loc in cratita, acopera-i si lasa-i sa se odihneasca 1-2 minute.

Paseaza cartofii pana ce obtii un piure fin. Impinge amestecul pe marginea cratitei, adauga untul si laptele batut si pune cratita pe foc mic, pana se topeste untul. Amesteca treptat compozitia, adauga ierburile si nucsoara si asezoneaza cu piper alb si sare.

Piure cu lapte bătut şi ierburi

Piure_cu_lapte_batut_si_ierburi

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Delicios piureul asta!

  2. Trebuie sa fac si eu piureul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.