Piure de morcov si dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de piure cu: dovleac, morcov, cartofi, unt, lapte, sare.

Ingrediente:

  • 1 felie de dovleac
  • 3-4 morcovi
  • 2 cartofi
  • 100 g unt
  • 1 cană cu lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Unge dovleacul cu puţin unt şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor mai bine de o oră.

Separat, spală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. In alt vas, pune la fiert morcovii întregi.

După ce au fiert legumele, scurge-le bine şi trece-le printr-o sită împreună cu dovleacul copt.

Incorporează restul de unt şi subţiază piureul cu laptele fierbinte. Lasă pe foc să mai dea în câteva clocote, după care serveşte-l ca atare sau alături de o friptură de pasăre.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.