Piure de mere cu frisca

Printeaza

 Piure de mere cu frisca

Ingrediente:Piure de mere cu frisca

  • 6 mere mari
  • 5 lingun apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă scorţişoară (să nu pui mai multă scorţi­şoară, căci merele capătă un gust amar)
  • 1 plic de frişcă de 50 g lapte

 

Mod de preparare:

Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fierbi apoi merele rase cu apa, zahărul şi scorţişoara timp de 5 minute şi amesteci continuu ca să nu se prindă, lei piureul de pe foc şi-l pui la rece.

Intre timp, prepari frişca după instrucţiunile de pe plic. O adaugi peste piureul rece şi-l dai din nou la frigider pentru 1-2 ore.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Un deliciu acest piure de mere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.