Piure de cartofi mov

Printeaza

Piure de cartofi mov din: cartof, usturoi, ulei, smantana, lapte, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Piure de cartofi mov

  • un kg cartofi mov
  • o căpăţână usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 g smântână
  • 150 ml lapte
  • puţin cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căpăţâna de usturoi se curăţă parţial de foile exterioare, în aşa fel încât să rămână doar bulbul cu căţeii nedesfăcuţi.

Se unge cu ulei, se pune într-o folie de aluminiu şi se coace 45 de minute.

Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert 15 minute.

Se scurg, li se adaugă usturoiul copt, uleiul, cimbrul, laptele şi smântână, sare, piper şi se pasează.

Pentru servit, se pot folosi cercuri de metal care se aşază în farfurie, se pune piureul, apoi se ridică cercul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Piure de cartofi şi măsline negre

Piure de cartofi cu pesto

Piure de cartofi cu pesto din: cartofi, pesto, smantana. Ingrediente: 2 cartofi potriviţi ca mărime, curăţaţi de coajă 3 linguri pesto verde 1 lingură smântână     Mod de preparare: Taie cartofii în bucăţi egale şi pune-i într-un vas cu apă rece cu sare pe foc, la fiert. Lasă să fiarbă 20 minute la foc […]

 

Reteta zilei: Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci din: ulei, ceapa, faina, supa, sfecla, smantana, mustar, otet, unt, ciuperci, patrunjel, cartofi, lapte, verdeta, sare, piper. Ingrediente:  1 linguri ulei 1 ceapa, tocata 3 linguri faina 300ml supa 675gr sfecla, curatata si tocata 75ml smantana 1 lingurita mustar 1 lingura otet 2 linguri unt 225gr ciuperci, tocate […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/piure-cartofi-mov html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.