Piure de cartofi cu carnati

Printeaza

Piure de cartofi cu carnati din: cartofi, crema de branza, unt, ulei, mere, carnati, ceapa, cidru, mustar.

Ingrediente: Piure_de_cartofi_cu_carnati

  • 500g de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi
  • 4 linguri cremă de brânză
  • 1 cubuleţ de unt
  • 1/2 lingură de ulei
  • 2 mere, fiecare dintre ele tăiat în 12 felii după îndepărtarea cotorului
  • 8 cârnaţi
  • 1 ceapă, feliată
  • 500ml de cidru
  • 1 lingură de muştar

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o oală mare, acoperă-i cu apă şi dă-i în clocot. Fierbe-i 15-20 de minute, până se înmoaie, apoi scurge-i şi zdrobeşte-i împreună cu 2 linguri de cremă de brânză. Asezonează piureul după gust.

In timp ce cartofii se fierb, încinge untul şi uleiul într-o tigaie mare cu capac. Când untul se transformă într-o spumă, adaugă feliile de mere. Sotează-le la foc mediu, câte 2 minute pe fiecare parte sau până când încep să devină aurii. Scoate-le din tigaie cu ajutorul unei spumiere şi lasă-le deoparte.

Pune cârnaţii şi ceapa în tigaie şi căleşte-i 6-7 minute, întoarce cârnaţii de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni uniform şi amestecă în ceapă pentru a nu se prinde de tigaie. Toarnă cidrul şi dă-l în clocot, apoi acoperă mâncarea cu un capac şi mai las-o pe foc 10 minute.

Incorporează muştarul, restul de cremă de brânză şi merele. Asezonează, după gust şi serveşte alături de piureul de cartofi.

Piure de cartofi cu carnati

Piure_de_cartofi_cu_carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.