Piure de cartofi cu branza dulce

Printeaza

Piure de cartofi cu branza dulce din: cartofi, brânză dulce de vacă, făină, lapte, unt, morcovi, ouă, mărar, pesmet, sare.

Piure de cartofi cu branza dulce

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 500 g brânză dulce de vaca
  • 100 g făină
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g morcovi
  • 3 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 50 g pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi apoi se fierb în apă clocotită cu sare. Se pasează în sită şi se fac piure.

In laptele dat în clocot se introduce faina dizolvată în puţin lapte rece, amestecându-se continuu, până se obţine un sos alb, compact.

Se adaugă apoi piureul de cartofi şi brânza de vacă, sosul de lapte, morcovii fierţi şi tăiaţi cubuleţe, gălbenuşurile de ou, mărarul tăiat mărunt şi albuşurile bătute spumă.

Astfel pregătit, preparatul se aşează în tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Deasupra se pun bucăţele de unt şi se dă la cuptor, pentru gratinare, la foc domol. Se poate servi şi cu sos de roşii, salată de sfeclă, salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.