Piure cu usturoi

Printeaza

Preîncălzeşte cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru sau de rozmarin.

Acoperă cartofii cu apă, lasa-i să dea în clocot şi fierbe la foc mic, cea 15 minute. Scurge-i bine, scoate cimbrul şi apoi pune-i înapoi în oală. Presează căpâţânile de usturoi coapte până iese tot miezul şi amestecă-i cu cartofii.

Adaugă 50 g unt şi zdrobeşte cartofii până obţii un piure cremos. Adaugă puţină sare, piper şi un praf de nucşoară. Incorporează şi 75 ml smântână uşor incalzita.

Piure cu usturoi

Piure_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.