Piure cu sofran si telina
PrinteazaPiure cu sofran si telina din: cartofi, telina, lapte, sofran, nucsoara, usturoi, ulei de masline si ceapa verde.
- 1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati bucati
- 1 telina, curata si taiata bucati
- 250 ml lapte
- un praf de sofran
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- nucsoara razuita
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde, tocata marunt
Mod de preparare:
lntr-un vas, pe foc, pune la fiert felina şi cartofii în apa cu sare 20 de min, până când se pătrunde.
Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte laptele cu şofranul, usturoiul şi nucşoara, până când fierbe; apoi opreşte flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă la infuzat 5 min.
Zdrobeşte legumele, adaugă laptele şi potriveşte gustul de sare şi piper. Adaugă uleiul şi presară ceapa verde.
Piure cu sofran si telina
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pireu de patarnac cu sofran
Interesant piureul asta, nu am mai auzit pana acum de asa ceva