Piure de cicoare roşie

Printeaza

O reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper.

Ingrediente:Piure de cicoare roşie

  • 2 capatani de cicoare rosie (radicchio)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet rosu
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt şi soteaz-o, la foc mic, într-o cratiţă cu ulei, având grijă să nu-şi schimbe culoarea. Spală cicoarea şi tai-o fâşii mai mari, pune-o peste cea­pă, amestecă, apoi stropeşte totul cu oţet. Presară zahărul şi lasă totul să fiarbă circa 10 minute, sărează şi piperează, după gust.

Răstoarn-o pe planşetă şi toac-o mărunt, cu cuţitul, apoi pune-o într-un castron şi las-o să se răcească. Serveşte-o în grămăjoare mici, cu felii de pâine prăjită sau cu brânză semimaturată.

Piure de cicoare roşie

Piure de cicoare roşie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.