Piure de broccoli sau conopida

Printeaza

O reteta de piure de broccoli sau conopida din: broccoli sau conopida, smantana, oua, ceapa verde, nucsoara, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin alb, sare si piper alb.

Ingrediente:Piure de broccoli sau conopida

  • 400 g broccoli sau conopida
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • 3 cepe verzi
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • pesmet

sos:

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Desfaceţi în bucheţele brocoli sau conopida şi puneţi-le la fiert în apă cu sare. Fierbeţi-le până când se înmoaie bine, apoi scurgeţi-le de apă şi faceţi din ele un piure cât mai fin. Adăugaţi în piure ouăle, smântână, ceapa mărunţită, nucşoara, sare şi piper, după gust. Amestecaţi bine ingredientele şi repartizaţi amestecul în patru castroa­ne termorezistente, unse cu unt şi tapetate cu pesmet.

Puneţi castroanele la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit, apoi scoateţi castroanele şi lăsaţi-le puţin la răcit. Pentru sos, topiţi untul şi puneti în el făina. Rumeniti-o foarte puţin, apoi turnaţi peste ea vinul, amestecând înconti­nuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Lăsaţi să firabă la foc potrivit până când se îngroaşă suficient, apoi condimentaţi sosul şi lăsaţi-l în repaus 5 minute cu vasul acoperit. Răsturnaţi piureul din castroane pe farfurii calde şi puneţi alături câte 2-3 linguriţe de sos cald. Ornaţi cu frunze de ceapă verde sau chives.

Piure de broccoli sau conopida

Piure de broccoli sau conopida

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piure de broccoli
  • piure de broccoli si conopida
  • piure de brocoli
  • https://www restaurantedelux ro/piure-broccoli-conopida html

1 comentariu

  1. Foarte bun piureul de broccoli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.