Pita cu miel si salata de vinete

Printeaza

Pita cu miel si salata de vinete din: citlete de miel, ulei de masline, dukkah, sare, piper, vinete, naut, branza, patrunjel, ardei, ceapa, otet, pita, iaurt.

Ingrediente:Pita_cu_miel_si_salata_de_vinete

  • 8 cotlete de miel tăiate gros
  • ulei de măsline
  • 2 linguri cu condiment dukkah
  • sare de mare şi piper negru

Pentru salata:

  • 1 vânătă, feliată
  • ulei de măsline extravirgin
  • 400 g năut din conservă, strecurat şi clătit
  • 150 g brânză feta, fărâmiţată
  • 10 g pătrunjel, tăiat fin
  • 1 ardei roşu marinat, tăiat fin
  • 1/2 ceapă roşie, feliată
  • 1 lingură cu oţet din vin roşu
  • 4 pite, prăjite
  • iaurt, pentru servit

 

Mod de preparare:

Unge cotletele cu ulei de măsline şi freacă-le cu condimentul dukkah. Incălzeşte o tigaie-grătar şi frige cotletele timp de 2-3 minute, scoate-le, asezonează-le şi lasă-le deoparte.

Unge feliile de vânătă cu ulei de măsline şi asezonează-le. Pune-le pe grătar şi lasă-le până se înmoaie. Scoate-le şi lasă-le deoparte.

Pune năutul, feta, pătrunjelul, ardeiul roşu şi ceapa într-un bol. Adaugă vânătă, stropeşte cu ulei de măsline şi oţet şi amestecă. Sărează.

Pentru a servi, pune cotletele peste pite. Serveşte alături de salată de vinete şi iaurt.

 

Pita cu miel si salata de vinete

Pita_cu_miel_si_salata_de_vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.