Pita cu legume la gratar

Printeaza

Pita cu legume la gratar din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, zeama de lamaie, sare, piper, pita, hummus, frunze de patrunjel, menta, busuioc.

Ingrediente:Pita cu legume la gratar

  • 1-2 vinete (circa 500 g)
  • 400 g ciuperci albe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2-3 fire ceapa verde, tocate marunt
  • 1/4 cana zeama de lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • 4 pita
  • 1/2 cana hummus
  • 1/2 cana frunze de patrunjel
  • 12 frunze mari de menta
  • 12 frunze mari de busuioc

 

Mod de preparare:

Taiati vinetele, pe lung, în felii de 1,5-2 cm grosime. Tăiaţi ardeii pe lung, în fâşii de 3-4 cm lăţime. Ungeţi vinetele, ardeii şi ciupercile cu ulei. Frigeţi-le cam 2 min pe fiecare parte, la foc mediu. Dacă ciupercile sunt prea mici, înşiraţi-le pe frigărui.

Tăiaţi ciupercile fripte în sferturi sau optimi, ardeii şi vinetele în fâşii de un deget lăţime şi amestecaţi uşor bucăţile. Combinaţi într-un castronel ceapa tocată, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.

Incălziţi pe grătar pita. Puneţi pe fiecare pita legume fripte, ceapă ou lămâie, hummus, pătrunjel, mentă şi busuioc. împăturiţi şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.