Pirosti cu branza si pate

Printeaza

Pirosti cu branza si pate

Pirosti cu branza si pate din: faina, oua, cartofi, pate, branza topita, sare, piper, ceapa, smantana, patrunjel.

Ingrediente:

  • 400 g + 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 2 cartofi
  • 1 cutie mică de pate
  • 2 triunghiuri de brânză topită
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 4 linguri smântână
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1 triunghi brânză topită, sare şi piper după gust. Pregăteşti apoi aluatul de piroşti. Amesteci 400 g de făină cu ouăle, pui un praf de sare şi de piper, frămânţi aluatul, apoi îl întinzi într-o foaie subţire.

Tai aluatul în pătrate, pui pe fiecare câte o linguriţă din compoziţia de pate cu brânză şi aşezi aluatul parte peste parte. Le fierbi apoi în apă clocotită cu sare şi când se ridică, le scoţi pe un platou. Cât timp fierb piroştile, pregăteşti sosul.

Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, apoi adaugi 1 lingură de făină desfăcută în 4 linguri de apă şi smântână. Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi adaugi brânza topită rămasă şi amesteci. Potriveşti de sare şi piper, presari pătrunjelul tocat şi torni sosul peste piroştile fierbinţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mai auzit de o astfel de reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.