Paine cu şuncă

Printeaza

Paine cu şuncă

Paine cu şuncă

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci
  • 300 g şuncă de porc afumată
  • 660 g făină
  • o lingură de zahăr
  • sare
  • 380 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie
  • două ouă
  • două linguri de ulei de măsline
  • pastă de ardei iute
  • cimbru uscat
  • roşii cherry
  • ceapă verde
  • oţet

Preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală, se taie în felii şi se călesc în ulei încins, apoi se lasă la răcit.

Intr-un vas se pune drojdia, zahărul tos, puţin lapte călduţ şi făină. Se amestecă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit.

Se cerne făina şi în mijlocul ei se pune drojdia dospită, restul de lapte, sarea, untul topit şi răcit.

Se adaugă un ou şi se frământă totul până câde 30 de minute la loc cald, se întinde o foaie şi se unge cu pastă de ardei. Se presară o linguriţă de cimbru uscat, ciupercile şi şunca tăiată în cubuleţe sau în felii mai subţiri.

Se rulează, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se lasă la dospit timp de 15 minute.

Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă.

Pâine cu şuncă

Pâine cu şuncă.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As incerca sa prepar si eu paine in casa. Mi-ati dat o idee buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.