Pilaf sarbesc

Printeaza

O reteta delicioasa de pilaf sarbesc din: orez, apa, ceapa,a rdei gras, rosii, sare, piper, concentrat de legume, patrunjel verde si ulei.

Ingrediente:

  • 1 cana de orez
  • 2-1/2 cani de apa
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 rosii medii mai moi sau 1 conserva cu rosii decojite bucati
  • sare
  • piper
  • un cub concentrat de legume
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 linguri cu ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, ardeii graşi şi crenguţele de pătrunjel. Spală-le şi toacă-le astfel: ceapa – solzişori, ar­deii graşi – în cuburi cu latura cam de 1 cm, iar pătrunjelul – fin. Dacă nu foloseşti roşii decojite şi tocate de la con­servă, opăreşte roşiile proas­pete, ca să le poţi decoji mai uşor, apoi toacă-le.

Incinge uleiul într-o tiga­ie mai adâncă sau un wok şi pune ceapa la călit la foc mediu. Când a devenit translucidă, adaugă ardeii graşi şi lasă pe foc două mi­nute. Adaugă roşiile tocate şi concentratul de legume şi fierbe totul 2-3 minute. Adaugă orezul şi amestecă bine.

Prăjeşte-l cam două minute în sosul de roşii înainte să adaugi apa. Toarnă apa în tranşe, câte o cană, adaugă sarea şi piperul şi lasă orezul la fiert, la foc mic, cam 20 de minute. Nu uita să amesteci des – altfel, se prinde de tigaie şi apa tot nu scade! Adaugă pătrunjelul tocat peste pilaf şi amestecă. Astfel, aroma zarzavatului se va păstra. Il poţi consuma cald sau rece.

Pilaf sarbesc

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pilaf sarbesc
  • orez sarbesc
  • reteta pilaf sarbesc
  • reteta orez sarbesc
  • pilaf sarbesc reteta
  • orez sarbesc reteta
  • pilaf sirbesc
  • pilaf sarbesc reteta originala
  • orez sarbesc reteta originala
  • retete pilaf sarbesc

4 comentarii

  1. Marcela Nicusor

    Este foarte bun pilaful sarbesc

  2. Mie una nu mi-a placut pilaful asta deloc

  3. Bianca Varlan

    Foarte bun pilaful sarbesc

  4. Foarte foarte bun a iesit dupa aceasta reteta….imi pierdusem speranta ca o sa imi mai iasa vreodata pilaf bun….multumesc!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.