Pilaf cu prune uscate

Printeaza

O reteta de pilaf cu prune uscate din: ulei de floarea soarelui, ceapa, orez cu bobul lung, zahar brun, sare si prune uscate.

Ingrediente:Pilaf cu prune uscate

  • 33 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 cana de orez cu bobul rotund
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 pumn de prune uscate, fara samburi

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C. Se prăjeşte ceapa la foc mic până se înmoaie, într-o cratiţă care merge la cuptor, apoi se adaugă orezul, se amestecă şi se toarnă destulă apă fiartă cât să acopere orezul cam cu 1cm.

Se presară zahărul şi sarea. Se lasă să fiarbă 10 minute, amestecând din când în când.

Se adaugă prunele, apoi se dă la cuptor încă 15 minute, ca să se absoarbă toată apa şi să se rumenească (se mai adaugă apă fierbinte, dacă e nevoie).

Pilaf cu prune uscate

Pilaf cu prune uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.