Pilaf oriental cu ardei gras, rosii si nuscoara

Printeaza

Pilaf oriental cu ardei gras, rosii si nuscoara din: orez, ulei, ceapă, ardei gras, roşii, bulion pastă, nucşoară, vin alb, mărar, sare, piper.

Pilaf oriental cu ardei gras, rosii si nuscoara

Ingrediente:

  • 500 g orez
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapă
  • 200 g ardei gras
  • 300 g roşii
  • 50 g bulion pastă
  • 2 g nucşoară
  • 100 ml vin alb
  • 2 legături mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte în ulei, apoi se adaugă orezul, ardeiul gras tăiat cuburi mai mari, roşiile cojite şi tăiate în cuburi.

Se călesc împreună, se sting cu vin, apoi se pune bulion, se stinge iarăşi cu supă sau apă clocotită, atât cât este necesar, se potriveşte gustul cu sare, piper, nucşoară rasă şi verdeaţă tăiată mărunt.

Se dă bine în fiert, se acoperă vasul cu capacul şi se ţine la cuptor 15-20 de minute.

Când se scoate de la cuptor, se răsuflă pilaful priritr-o uşoară amestecare, acoperindu-l apoi. Se serveşte la felul întâi, cald sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.