Pilaf in aluat

Printeaza

 Pilaf in aluat

Ingrediente:Pilaf in aluat

  • 500-600 g carne de pasăre (carne şi os)
  • 1 ceapă
  • zarzavat de supă
  • 250 g orez
  • boabe de piper
  • 25-50 g unt
  • sare

Aluatul il prepari din:

  • 200 g făină
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de sare şi apă cât cuprinde pentru un aluat bun de întins

 

Mod de preparare:

Pui bucăţile de carne la fiert împreună cu ceapa, boabele de piper, zarzavatul şi sare după gust. Cât timp fierbe carnea, prepari aluatul, apoi îl dai la rece.

Când carnea este bine fiartă o scoţi din supă, o cureţi de pe oase şi o dai deoparte. Supa o strecori şi în ea pui orezul ales şi bine spălat. După ce orezul s-a umflat şi s-a înmuiat, adaugi carnea, puţin piper măcinat şi puţin unt (25-50 g unt).

Ungi o tavă, o presari cu făină şi întinzi o foaie din aluatul preparat (de preferat tavă rotundă). Foaia trebuie să fie destul de mare pentru a îmbrăca fundul şi marginile tăvii.

Capetele foii le vei împături deasupra pilafului turnat în tavă şi aşezat uniform. Dai la cup­tor şi laşi să se coacă precum o prăjitură.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte bun pilaful.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.