Pilaf cu dovleac si stafide

Printeaza

Pilaf cu dovleac si stafide din: orez, ceapa, morcovi, dovleac, apa sau supa de legume, stafide, sare, piper, chimen, coriandru, ulei.

Pilaf_cu_dovleac_si_stafide

Ingrediente:

  •  200 g orez
  •  2 cepe mari
  •  4 morcovi
  •  200 g dovleac
  •  250 ml apă sau supă de legume
  •  o lingură stafide
  •  sare
  •  piper
  •  chimen
  •  coriandru
  •  2 linguri ulei

Mod de preparare:

Orezul se acoperă cu apă caldă si se lasă deoparte. In ulei se pune ceapa curăţată si tocată la călit, 10 minute, apoi se adaugă morcovii tăiaţi cuburi mici, dovleacul tăiat julienne, chimenul, coriandrul, stafidele, sare şi piper.

Se lasă pe foc aproximativ 10 minute si apoi se pune peste orezul scurs. Se toarnă apa, care trebuie să depăşească orezul cu un cm, se acoperă cu capac şi se lasă pe foc pentru 20 de minute.

Pilaf cu dovleac si stafide

Pilaf_cu_dovleac_si_stafide

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi palce pilaful cu dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.