Pilaf din carne de rata cu ciuperci

Printeaza

Pilaf din carne de rata cu ciuperci: carne de rata, orez, unt, ceapa, ciuperci, faina, hrean, otet, smantana, cimbru, zahar, piper boabe, zahar.

Ingrediente:Pilaf_din_carne_de_rata_cu_ciuperci_thumb.jpg

  • 1 raţa cu pipota şi ficat
  • 200 g orez
  • 125 g unt
  • 2 cepe
  • 600 g ciuperci
  • 1 lingură făină
  • 25 g hrean ras
  • 1 lingură oţet
  • 1 lingură smântână
  • cimbru
  • zahăr
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Raţa, curăţată bine şi spălată, o pui la fiert în apă cu sare, piper boabe, o ceapă şi cimbru, îndepărtând spuma. Fierbi şi pipota împreună cu ficatul. După fierbere, prepari un pilaf din orez, 100 g unt, 1/2 I supă de raţă, 1 ceapă tăiată mă­runt şi pipota şi ficatul tăiate felii.

Pilaful fiert îl aşezi pe platou şi peste el pui bucăţile de raţă tranşate. Sotezi ciupercile întregi, dacă sunt micuţe sau tăiate felii, dacă sunt mari şi le aşezi pe platou, pe marginea pilafului.

Se­parat, prepari sosul de hrean aşa: rumeneşti făina în cuptor sau într-un vas pe plită, la foc mic, adaugi untul topit şi amesteci, pentru a nu se forma aglomerări, apoi adaugi 1 pa­har de supă fierbinte şi fierbi încă 5 minute.

Adaugi hrean ras, oţet, zahăr, sare şi o lingu­ră de smântână. Poţi servi sosul şi separat.

Pilaf din carne de rata cu ciuperci

Pilaf_din_carne_de_rata_cu_ciuperci_thumb.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.