Pilaf de prepelite

Printeaza

Pilaf de prepelite 

Ingrediente:Pilaf de prepelite

  • 4 prepeliţe
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 ceaşcă mare de orez
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă patru prepeliţe, se taie în două în lungime şi se sărează. Se înfierbântă o lingură de unt într-o cratiţă, se pun prepeliţele şi se ţin până încep să prindă culoare, fără să se rumenească prea tare.

Se adaugă apă cât să le cuprindă şi o ceapă tăiată în două. Se lasă să fiarbă acoperit. În altă cratiţă se încinge o lingură bună de unt, se adaugă o ceaşcă de orez şi se amestecă până începe orezul să se îngălbenească.

Se stinge cu două ceşti de zeamă strecurată în care au fiert prepeliţele, amestecând până începe orezul să fiarbă. Când este pe jumătate fiert, se adaugă prepeliţele, se gustă de sare şi se dă cratiţa la cuptor, la foc potrivit.

Se ţine până ce orezul este fiert, fără să fie sfărâmat şi lipicios. După ce a fost dat la cuptor, nu se mai umblă cu lingura în orez.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au iesit bune prepelitele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.