Pilaf de pipote

Printeaza

Pilaf de pipote din: orez, pipote, ulei, ceapa, piper, sare.

Ingrediente:Pilaf de pipote

  • 1 cană orez
  • 1/2 kg pipote
  • 2-3 linguri ulei (sau, dacă este posibil, untură de pasăre)
  • 1 ceapă
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Pipotele se curătă, se spală în două-trei ape (apă rece) şi se pun la fiert într-o oală de 3 I, în care s-a pus cam 1 I apă rece. Ceapa se curătă, se taie în sferturi şi se pune şi ea la fiert odată cu pipotele. Când apa clocoteşte, se curătă de spumă, apoi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit până ce pipotele se înmoaie.

Separat, orezul se spală, apoi se pune să se prăjească într-o cratiţă de 2-3 I în putină grăsime. Când orezul s-a rumenit, se adaugă 2 căni din supa în care au fiert pipotele. Se adaugă piperul (pisat foarte mare) şi sare (după gust), iar cratita se pune la cuptor la foc potrivit, pentru circa 1 /2 oră.

Când orezul a înflorit (este aproape gata) se scoate cratita de la cuptor, se adaugă pipotele, se amestecă uşor pentru a nu distruge boabele de orez şi se mai pune pentru câteva minute la cuptor (10-15 minute).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.