Pilaf de legume cu naut si porumb

Printeaza

Pilaf de legume cu naut si porumb din: unt, ceapă, usturoi, şofran de pământ, cono­pidă, ardei verde, morcovi, orez, năut de grădină (proaspăt sau congelat), porumb dulce, sare, apă, scorţişoară, seminţe de coriandru, nucşoare verzi, piper, chimen, foaie de dafin, chili roşii.

Ingrediente:Pilaf de legume cu naut si porumb

  • 50 g unt
  • o ceapă mare, tăiată mărunt
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de şofran de pământ
  • 225 g cono­pidă, tăiată cubuleţe cu laturile de 1 cm
  • 1 ardei verde, mai mic, tăiat în bucăţi, de 2,5 cm
  • 100 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
  • 275 g ore,z, bine spălat, lăsat o jumătate de oră în apă rece şi bine scurs
  • 50 g năut de grădină (proaspăt sau congelat), fiert până de înmuiere
  • 50 g porumb dulce
  • 1 1/2 linguriţă sare
  • 600 ml apă
  • râşnite împreună, un beţişor scorţişoară, de 5 cm lungime, 1 lingură seminţe de coriandru, 6 nucşoare verzi, cu coajă, 6 boabe de piper, 1 lin­guriţă seminţe de chimen, 1 foaie dafhi şi 2 chili roşii, uscaţi

 

Mod de preparare:

In untul topit la foc potrivit se prăjesc împreună usturoiul şi ceapa până ce aceasta devine galben-maronie la culoare, aproximativ cinci minute.

Se adaugă condimentele râşnite împreună şi şofranul şi se lasă două minute la foc moale, agitându-se mereu.

Se adaugă conopida, ardeiul verde şi morcovii, lăsându-se aproximativ două -trei minute, agitându-se vasul. Se adaugă orezul şi se mai lasă doar două-trei minute (agitând şi acum, continuu).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.