Pilaf de hrisca si legume

Printeaza

Pilaf de hrisca si legume din: hrisca, ceapa, morcov, dovlecel, ardei gras, radacina de telina, unt, ulei, sare, patrunjel verde.

Ingrediente:Pilaf_de_hrisca_si_legume

  • 200 g hrisca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/4 radacina de telina de dimensiune medie
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 3-4 fire de patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Alegi hrişcă, o speli şi o laşi să se înmoaie în apă caldă. Cureţi legumele, le speli şi le tai în cubuleţe. Incălzeşti uleiul şi untul în oala pentru ciorbă şi căleşti legumele, amestecând uşor. După 5 minute, torni 600 ml apă caldă, potriveşti de sare, iar când începe să fiarbă, adaugi şi hrişcă scursă.

Amesteci uşor şi laşi să fiarbă la foc mic, pentru 10 minute. Acoperi cratiţa cu un capac şi laşi hrişcă să se umfle, timp de 15-20 de minute. Consumi preparatul presărat cu pătrunjel verde, alături de murături sau chiar ca o garnitură la o friptură gătită la cuptor.

Pilaf de hrisca si legume

Pilaf_de_hrisca_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.