Pilaf de gaina

Printeaza

Pilaf de gaina din: faina, ceapa, zarzavat de supa, zeama de pasare, unt, sare, piper, sos de ciuperci.

Ingrediente:Pilaf de gaina

  • 1 găină
  • 1 ceapă
  • zarzavat de supă
  • 1/2 kg orez
  • zeamă de pasăre
  • 100 g unt (sau grăsime de pasăre)
  • sare
  • piper
  • 10 linguri sos de ciuperci

Mod de preparare:

Alegem o găină grasă, nu prea tînără. O curăţăm, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală, acoperind-o cu apă. Adăugăm ceapă şi zarzavat şi lăsăm să fiarbă. In acest timp alegem orezul şi îl spălăm re­pede în apă rece sau călduţă, apoi il prăjim uşor în unt, într-o cratiţă.

Ames­tecăm uşor, cu grijă, să nu se prindă de vas. Turnăm peste orez zeamă de găină, strecurată, în cantitate de două ori mai mare decît orezul. Punem sare, piper şi lăsăm să dea în fiert. Cînd începe să clo­cotească, dăm  la cuptor, acoperit, 18-20 minute.

Dacă orezul a supt toată zeama şi este fiert, scoatem pilaful din cuptor, iar dacă nu este gata, tragem cratiţa la gura cuptorului, lăsăm să stea cîteva mi­nute, apoi ridicăm capacul şi amestecăm odată uşor orezul cu o lopăţică, ţinîndu-1 puţin timp descoperit.

Scoatem ore­zul pe o farfurie. Tăiem găina pe un fund şi aşezăm bucăţile pe marginea far­furiei cu orez. In mijlocul orezului facem un loc unde punem bucăţile de piept. Cine doreşte poate servi pilaful de găină cu sos de ciuperci.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anca Dumitrascu

    Foarte bun pilaful de gaina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.