Pilaf de dovlecel cu ardei gras

Printeaza

Pilaf de dovlecel cu ardei gras din: dovlecei, ardei graşi, cepe, orez, ulei, roşii decojite, verdeaţă, sare, piper boabe, tarhon.

 

Ingrediente:Pilaf de dovlecel cu ardei gras

  • 4 dovlecei
  • 4 ardei graşi
  • 4 cepe
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 ceaşcă ulei
  • 4 roşii decojite
  • verdeaţă tocată
  • sare
  • piper boabe
  • tarhon

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie felii, după care se călesc în ulei încins împreună cu ardeii tăiaţi felii pe lung.

Când legumele s-au înmuiat uşor, se scot şi se lasă pe o farfurie, cât timp se căleşte ceapa în restul de ulei.

Se unge cu unt o cratiţă cu pereţii înalţi, se aşează un strat gros de dovlecei şi ardei, se pune ceapa, apoi orezul fiert separat şi alt strat de legume călite.

Se acoperă cu un strat de roşii decojite, se adaugă în pilaf boabe de piper şi se acoperă cu apă caldă în care s-a dizolvat o linguriţă de sare.

Peste roşii se toacă mărunt pătrunjel verde şi câteva frunze de tărhon.

Cratiţa se lasă la foc mic o oră, apoi se scade în cuptor şi se lasă să se răcească conţinutul înainte de a servi la masă.

Pilaful se poate păstra de pe o zi pe alta.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pilaf cu legume si carne de vita

Pilaf cu legume si carne de vita

Pilaf cu legume si carne de vita din: orez, carne, rosii, ceapa, morcov, ulei, sare. Ingrediente: 200 g orez 350 g carne de vita 2 roşii o ceapă un morcov 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ceapa şi morcovul rase amândouă se pun la călit în ulei. Se presară cu sare. Se adaugă […]

Pilaf cu cocos

Pilaf oriental cu stafide

Pilaf oriental cu stafide din: pulpa de oaie/manzat, orez, morcovi, ceapa, ulei, adei, stafide, usturoi, chimion, sare. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie/mânzat 1 cană orez cu bob lung 500 g morcovi 3 cepe 100 ml ulei 1 ardei iute 2 linguri stafide 1 căpăţână de usturoi 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru sare   Mod […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.