Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

Printeaza

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

Ingrediente:Pilaf de dovlecei cu sos de rosii

  • 3 dovlecei mijlocii
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • mărar tocat

Pentru sos ai nevoie de:

  • 500 g roşii
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă făină
  • 1 frunză ţelină
  • sare

 

Mod de preparare:

Razi dovleceii de coajă, îi tai bucăţele şi îi ru­meneşti în puţin ulei împreună cu ceapa tocată. Alegi şi speli orezul, apoi îl pui într-o cratiţă împreună cu dovleceii, ceapa şi uleiul în care au fost prăjite.

Torni şi 2 ceşti de apă şi laşi să fiartă pe foc mic, dar ai grijă să amesteci din cand în când. Când pilaful e aproape gata, potriveşti gustul de sare şi presari mărarul tocat

Pregăteşti apoi sosul de roşii: speli roşiile, le dai pe răzătoare, apoi le fierbi cu zahărul şi sarea.

Laşi să clocoteasca 10-15 minute si cand e gata pui faina si mai lasi un clocot, apoi presari frunza de telina tocata. Servesti pilaful cu sosul de rosii alaturi.

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

Pilaf de dovlecei cu sos de rosii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.