Pilaf cu curcan marinat

Printeaza

O reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat, seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou, boia si patrunjel verde.

Ingrediente:Pilaf cu curcan marinat

  • 500 g copan de curcan, fara piele si dezosat
  • 2 lingurite de usturoi, zdrobit
  • 2 lingurite de ghimbir, zdrobit
  • 1/2 lingurita curcuma, macinata
  • 75 g iaurt degresat
  • 225 g orez basmati
  • 1-2 ardei iuti rosii uscati, curatati de seminte si tocati
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 2 lingurite de seminte de mac alb, optional
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 6 teci de cardamon verde, despicate
  • 1 baton de scortisoara de 7,5 g, rupt in doua
  • 4 cuisoare
  • 250 g ceapa, taiata fin
  • 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati
  • Sare

Ornare:

  • 1 ou
  • un varf de cutit de boia
  • crengute de patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curata carnea de curcan de grasime si se taie in cuburi de 5 cm. Se pune intr-un castron, se adauga usturoiul, ghimbirul, curcuma si iaurtul si se amesteca cu mixerul. Se acopera si se lasa sa se marineze 2-3 ore.

Intre timp se spala orezul, apoi se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se fierbe oul tare. Se scurge orezul. Se piseaza ardeiul iute rosu, coriandrul si cuminul intr-o piulita. Se macina semintele de mac, optional, si semintele de susan.

Se incalzeste uleiul la foc mic intr-o tigaie care nu lipeste si se adauga cardamonul, scortisoara si cuisoarele si se lasa sa sfaraie 20-25 de secunde. Se adauga ceapa si ardeiul iute verde, se mareste flacara la mediu si se calesc 7-8 minute, amestecand des, pana cand ceapa a capatat o culoare maronie.

Se adauga mirodeniile peste ceapa, se mai calesc 1-2 minute, apoi se adauga carnea marinata. Se da focul la maxim si se prajeste carnea 7-8 minute, amestecand des. Se pune o oala cu apa la fiert.

Se adauga orezul in tigaie, se potriveste de sare si se caleste 2-3 minute. Se toarna 475 ml de apa clocotita si se da in clocot 1 minut. Se reduce flacara la minim, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se asaza deasupra un capac.

Se fierbe 10 minute, fara sa se ridice capacul. Se ia de pe foc si se lasa orezul sa se odihneasca 10 minute.

Se aranjeaza pilaful pe un platou, se orneaza cu felii de ou fiert, se presara boia si cateva fire de patrunjel si se serveste.

Pilaf cu curcan marinat

Pilaf cu curcan marinat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.