Pilaf cu turmeric

Printeaza

Pilaf cu turmeric din: orez, ulei, ceapa, usturoi, turmeric, sare, piper, ardei, morcovi, mazare.

Ingrediente:Pilaf cu turmeric

  • 2 linguriţe ulei
  • 2 cepe mari, tocate
  • 1 linguriţă usturoi mărunţit
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
  • 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 750 ml supă de legume
  • 50 g mazăre congelată

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi 2 minute, până devin sticloase. Condimentezi cu turmeric, sare şi piper, după gust. Amesteci, ca să se combine aromele.

Adaugi ardeiul gras, morcovii şi orezul şi amesteci bine. Torni supa de legume şi laşi să dea în clocot. Acoperi cu un capac şi fierbi, la foc mic, 25 de minute, până când se umflă orezul şi a absorbit tot lichidul.

Iei de pe foc, adaugi mazărea, acoperi din nou şi laşi aburii să pătrundă în boabe, amestecând o singură dată, ca să afânezi orezul.

Guşti şi condimentezi cu sare şi piper, dacă e cazul, şi serveşti pilaful cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.