Pilaf cu spanac

Printeaza

Pilaf cu spanac din: spanac, orez, ceapa, ulei, apa.

Ingrediente:Pilaf cu spanac

  • 1 kg de spanac
  • 1 ceaşcă cu orez
  • 2 cepe de mărime mijlocie
  • 3-4 linguri de ulei
  • apă

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul de frunzele veştede şi de rădăcini, se spală bine, în mai multe ape, până rămâne ultima apă curată. Se lasă la scurs, într-o strecurătoare.

Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se pun într-o cratiţă uleiul şi o ceaşcă de apă şi se lasă pe foc să fiarbă.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

Când ceapa a început să se înmoaie, se adaugă spanacul, tăiat mărunt, împreună cu orezul, spălat şi curăţat, se pun sare, după gust, şi apoi apă cât să acopere conţinutul.

Se bagă cratiţa la cuptor şi se lasă până fierbe bine orezul şi scade din lichid. Se serveşte fie cald, fie rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.