Pilaf cu roşii şi miel

Printeaza

Pilaf cu roşii şi miel

Pilaf cu roşii şi miel

Ingrediente:

  • 600 g carne de miel
  • 400 g orez
  • 600 g roşii
  • două cepe
  • un morcov
  • un ardei gras roşu
  • două linguri de oţet
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • rozmarin
  • castraveţi muraţi
  • gogoşari muraţi

Preparare:

Carnea de miel se spală, se porţionează şi se pune într-un castron împreună cu oţetul şi cu puţină apă, pentru 30 de minute. Apoi se scoate din apă, se condimentează şi se prăjeşte în ulei încins.

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Roşiile se opăresc câteva minute în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă cepele, morcovul şi ardeiul.

Se călesc timp de cinci minute, se adaugă orezul şi apă cât să-l depăşească cu două degete. Când orezul este aproape fiert, se adaugă roşiile, sarea şi piperul după gust.

Se lasă să mai fiarbă zece minute la foc mediu, se presară verdeaţă şi se opreşte focul. Orezul se serveşte cald, alături de carnea de miel, presărate cu verdeaţă proaspăt tocată.

Pilaf cu roşii şi miel

Pilaf cu roşii şi miel.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.