Pilaf cu dovleac

Printeaza

Pilaf cu dovleac din: dovleac, orez, lapte, vin, apa, nuci, zahar, sare.

Ingrediente:Pilaf cu dovleac

  • 1 dovleac mai mic
  • 200 g orez
  • 200 ml lapte
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml apă
  • 3-4 nuci
  • 2 linguri zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi un dovleac mai mic, pe care îl tai în jumătate.

Scoţi cu o lin­gură seminţele şi miezul lăsând o margine cu grosimea de cel puţin 1,5 cm. Tai miezul în cubuleţe, fierbi orezul într-un amestec;de apă, vin şi lapte. Adaugi sare şi za­hăr şi laşi să fiarbă la foc mic.

După ce amestecul a fiert 10 minute, adaugi şi cubuleţele de dovleac, lei vasul de pe foc, în momentul în care tot lichidul a fost absorbit de orez.

Pui orezul în cele două jumătăţi de dovleac, iar pe acestea le pui într-o tavă şi le dai la cuptor, la foc potrivit.

După 20 de minute, verifici cu o scobitoare dacă s-au copt pereţii dovleacului. Când aceştia sunt moi, poţi scoate pre­paratul din cuptor.

Presari orezul cu nuci rase şi ornezi cu frunze de mentă sau salvie.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.