Pilaf cu carne de pasare

Printeaza

Pilaf cu carne de pasare din: copan, orez, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 1 copan
  • 1 ceasca de orez
  • 2 linguri cu ulei
  • patrunjel tocat
  • sare

 

 

Mod de preparare Pilaf cu carne de pasare:

Se tine carnea in apa cu sare 10-15 minute. Se arunca apa, se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece.

Cand clocoteste, apa se arunca. In felul acesta carnea este curatata de toxine.

Se umple oala cu 500 ml apa rece, se fierbe la foc domol 30 minute cu putina sare.

Se stinge focul, se lasa deoparte. Orezul se spala in mai multe ape reci si se pune in cratita cu 2 linguri de ulei sa infloreasca usor, pe foc moale.

Se stinge cu apa, se strange orezul la mijlocul cratitei cu o lingura de lemn si se continua operatia timp de 10 min.

Se acopera apoi cu supa in care a fiert carnea si se fierbe, cu cratita asezata pe o tabla groasa sau in cuptor.

Dupa 20 minute se adauga carnea rupta fasii si curatata de pielites si se potriveste de sare. Se mai lasa pe foc 10 minute la foc mic.

Se presara cu verdeata tocată si se serveste cald.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta e simplud e facut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.