Pilaf cu carnati

Printeaza

Pilaf cu carnati

Ingrediente:Pilaf cu carnati

  • 800 g carnaţi
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă orez
  • 4 ceşti apă sau zeamă de carne
  • 1 lingură untură
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiem ceapa şi o prăjim într-o cratiţă pană capătă culoarea aurie.

Tăiem felii subţiri 300 g carnati şi îi prăjim iute într-o tigaie, apoi îi ames­tecăm cu ceapa. Turnăm peste carnaţi zeama de carne (vacă sau porc) sau apă fierbinte. Cand zeama a scăzut la foc ră- manand 3/4 din lichid, potrivim sarea si piperul.

Apoi adăugăm orezul, amestecăm uşor, lăsăm să dea un clocot şi dăm la cuptor cratiţa acoperită, 25 minute.

In accst timp tăiem 500 g carnaţi în ucăţi (cat mititeii, chiar puţin mai lungi) si îi prăjim bine într-o tigaie cu puţină untură, la foc întai încet, apoi iute.

Scoatem orezul din cuptor, punem deasupra carnaţii cu zeama lor şi lăsăm cateva minute vasul acoperit pe jumătate cu capacul.

Aşezăm orezul în formă de piramidă în mijlocul farfuriei. Punem împrejur culcat un rand de carnaţi, iar alt rand în picioare, sprijiniţi de piramida de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.