La pignolata siciliana

Printeaza

O reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei, coaja de lamaie si sare.

Ingrediente:La pignolata siciliana

  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 5 oua
  • 200 ml ulei (pentru prajit)
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • un varf de cutit sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron făina cu ouăle, sarea şi 100g zahăr. Fră­mântaţi bine aluatul obţinut. Dacă aluatul este prea tare, puteţi adă­uga 1-2 linguri ulei de măsline. Formaţi din aluat suluri de circa 1cm în diametru şi tăiaţi-le în segmente de circa 2 cm.

Incingeţi într-o tigaie uleiul şi prăjiţi bucăţelele de aluat la foc potrivit, spre mare. Când acestea s-au rumenit frumos pe toate părţile, scoateţ-le pe şerveţele absorbante şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei. Topiţi zahărul rămas într-un ibric, în 100ml apă şi puneti-l la foc mic. Adăugaţi mierea şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 4-5 minute.

Luaţi ibricul de pe foc şi puneţi în siropul format coaja de lămâie rasă. Puneţi bucăţelele de aluat prăjite într-un castron şi turnaţi peste ele siropul de zahăr şi miere. Amestecaţi bine şi serviţi pignolata siciliana după ce se răceşte.

La pignolata siciliana

La pignolata siciliana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.