Piftie de pasare cu legume

Printeaza

Piftie de pasare cu legume din: pasare, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel verde, gogosar murat, usturoi, sare.

Ingrediente:Piftie_de_pasare_cu_legume

  • 1 pasare
  • 4-5 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 telina
  • 4-6 tije de patrunjel verde
  • 1 gogosar murat taiat felii
  • 4-6 catei usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

litri de apă rece într-o oală mare şi pui toată carnea.

Spumezi des şi fierbi fără capac până se des­prinde carnea de pe os.

Scoţi carnea din zeamă şi mai laşi oasele să fiarbă până când cantitatea de lichid ajunge la trei căni.

Pui sare după gust şi adaugi şi usturoiul pisat, încerci zeama şi dacă se lipeşte de degete, stre­cori în alt vas.

Incerci zeama si daca se lipeste de degete, strecori in alt vas. Speli, cureţi legumele şi le pui la fiert, pentru 40 de minute, în doi litri de apă cu o linguriţă de sare. Scoţi morcovii şi îi tai rondele.

Pui în castronele rondele de morcov, bucăţele de carne, felii de gogoşar, pătrunjel verde şi umpli cu zeama în care a fiert carnea. Le acoperi cu hârtie curată şi le laşi la rece până în momentul servirii.

Piftie de pasare cu legume

Piftie_de_pasare_cu_legume

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Arata bine piftia

  2. Da, si mie-mi palce piftia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.